fbpx

Tandkødsbetændelse (paradontose/paradentose)

Hvad er tandkødsbetændelse?

Det er en kronisk betændelse i tandkødet omkring dine tænder, og kan opstå i alle aldre, dog mest udbredt bland ældre. Betændelse i tandkødet opstår når dit tandkød bliver hævet eller rødt, og er meget ømt. En større sandsynlighed for at dit tandkød bløder i forbindelse med tandbørstning og brugen af tandstikker.

Paradontitis er en videreudvikling af tandkødsbetændelse, som har spredt sig til de dybere væv i dit tandsæt. Dette medfører et tab af tandens primære funktion og rodfibre, der fører til en nedbrydning af knoglen. Med alderen bliver flere nød til at bruge tandstikker, tandtråd, solebørste og interdentalbørste for at holde tænderne rene.

Hvorfor får man paradontose/paradentose?

I dit tandsæt gemmer sig bakterier, og når tænderne ikke bliver børstet rene, samles disse bakterier på tænderne langs tandkødskanten. Denne bakterie dannelse kaldes også for plak (bakterie belægninger). Hvis plakken ikke fjernes, så bliver den til tandsten. Tandsten er en ujævn overflade, som fører til mere plak. Blandt de mest visuelle symptomer på betændelse i tandkød, finder vi et rødt og hævet tandkød, et tandkød som bløder.

Spar på tandlægeregningen: Sunde tænder

Hos Tandlægehuset Glesborg, Tandlæge i Glesborg, kan du få forståelig og brugbar vejledning i hvilke hjælpemidler og redskaber, som egner sig bedst til dit tandkød, og hvordan de skal bruges. Foruden din egen indsats – Børst gerne tænder 2 gange dagligt, brug tandtråd og mundskyld (dog i få mængder) – skal tænder og tandkød tjekkes af tandlægen regelmæssigt. Vi udarbejder en behandlingsplan, som tilpasser dine behov og dit tandsæt.

Hvorfor vælge Tandlægehuset i Glesborg?

  • En tandlæge med gode bedømmelser og anbefalinger
  • Vejleder dig i et forståeligt og behageligt miljø
  • Du bliver altid oplyst omkring økonomien
  • En tandlæge du har tillid til, og hvor du føler dig tryg.
  • Lokalt kompetent personale med stor erfaring indenfor almen tandbehandling
Find os på Facebook